Senaste inläggen
1 september 2013
28 augusti 2013
28 augusti 2013
27 augusti 2013
27 augusti 2013
När vi var i Norge bjöd mommo på ett fantastiskt gott knäckebröd som dessutom var hemmagjort. Min mommo är what you call "a wizzard in the kitchen" och lagar alltid väldigt god mat.
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Mal nötterna.
3. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla i 10 min.
4. Sprid ut röran på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Gör rutor med en pizzaslicer eller kniv.
6. Grädda en plåt i taget i 160 grader i 70 min. (Om du har varmluftsugn; Ställ en plåt överst och en underst i ugnen. Grädda i 35 min. Byt plats på plåtarna och grädda i 35 min till)
7. Låt kallna, bryt i bitar.
Detta nyttiga knäckebröd är glutenfritt. Om man delar upp varje plåt i 25 bitar är det, enligt mina beräkningar, ungefär 50 kalorier per bit.
//Malla
26 augusti 2013
20 augusti 2013
I skrivande stund är vi påväg till Norge för att hälsa på mommo och min moster och kusin. YAY! Först åker vi till mommo i Telemark där vi stannar tills på torsdag. Då ska vi också ta en tur till Rjukan, alltså där hela tungvattenshistorien ägde rum. Har skrivit om det i bloggen förut och det är otroligt intressant, googla vettja! Sedan åker vi till Oslo och hälsar på moster och kusin och stannar där tills fredag. Är supertaggad!
För en gångs skull är det inte jag som kör. Älskar att köra så tar över efter vi stannat i Töcksfors för lite småshopping.
//Malla
18 augusti 2013
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|