Direktlänk till inlägg 1 december 2013
Idag, första advent, passade jag på att prova ett nytt recept. Älskar verkligen saffran, vilket passar bra nu i juletider.
Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning
Botten:
Fyllning:
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Smörj det med lite smör.
3. Stöt saffranet med en tsk av sockret i en mortel. Koka upp vattnet och blanda det med saffranet. Låt svalna.
4. Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det och saffranet i äggsmeten.
5. Bred ut smeten jämt i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
6. Strö lite socker över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på ett galler. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
7. Skölj apelsinen, riv skalet fint och chokladen grovt. Rör ihop mascarpone med florsocker, spelsinskal och choklad. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från långsidan.
Mums!
//Malla
https://flipagram.com/f/i6xL2bNfab Om det funkar är det en bild-sammanfattning av 2015! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|